De Wijkraad Beinum houdt op zaterdag 17 oktober weer haar jaarlijkse fietsverlichting-controledag. Wijkbewoners kunnen die dag tussen 11.00 en 13.00 uur hun fietsverlichting op de parkeerplaats bij de DekaMarkt laten nakijken door vakkundig personeel van Xycleservice.

 

Ieder jaar wordt door de bewoners van Beinum aangegeven dat verkeersveiligheid een belangrijk thema is in de wijk. Een groot deel van de verkeersveiligheid ligt vaak bij ons zelf, zoals (te) hard rijden in de eigen straat.

 

Als fietser kun je ook het nodige doen, bijvoorbeeld goed zichtbaar zijn in het donker. Goede fietsverlichting is daarom essentieel. Nu de dagen weer korter worden is dit des te belangrijker.

 

De fietslichtactie is een samenwerking tussen Wijkraad Beinum, Xycleservice en de ANWB. Daarbij wordt de fietsverlichting gratis gerepareerd, zolang de voorraad strekt.

 

‘De wijkraad staat klaar met koffie en thee en om van u te horen wat u van de wijk vindt. En misschien vindt u het wel leuk om zelf eens wat te doen bij de wijkraad? Laten we het er eens over hebben’, aldus Jelle Koning, voorzitter van Wijkraad Beinum.