Wijkraad Beinum houdt samen met Xycleservice een fietscontrole op de parkeerplaats bij de Deka aan de Beumerskamp op zaterdag 22 december. De goede verlichting op de fiets vergroot de verkeersveiligheid. Uit eerdere buurtraadplegingen is gebleken dat de bewoners verkeersveiligheid een belangrijk aandachtspunt vinden.


Twee jaar geleden vond op 4 december, in een ijzige sneeuwstorm, ook al een dergelijke controle plaats. De fietsenmaker wist toen met bevroren vingers enkele tientallen fietsers licht in de duisternis te schenken. Soms was het eenvoudig het opnieuw aansluiten van de draadjes, soms nieuwe batterijen en in sommige gevallen is een heel nieuw lampsetje gemonteerd.


Xycleservice, gevestigd op het industrieterrein Beinum West, zet zoals gezegd ook dit jaar hun vakkennis belangeloos in voor de wijkraad en zal de verlichting van de wijkbewoners controleren, repareren en indien nodig nieuwe verlichting aanbrengen. De wijkraad zelf is aanwezig om u, tijdens het wachten op de reparatie, te voorzien van een warme kop koffie.


De wijkraad en Xycleservice is aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur. Iedereen is uitgenodigd maar natuurlijk is de tijd en de voorraad lampjes wel beperkt.