Het literair kookboek Literalicious van de Doesburgers Koen de Groote en Tamara Verheij is genomineerd voor de prestigieuze Gourmand World Cookbook Award. De Gourmand-jury onder leiding van Edouard Cointreau nomineerde het boek aanvang december in de categorie Best Food Literature Book. Zaterdag 23 februari worden de Gourmand World Cookbook Awards uitgereikt in Le Carrousel du Louvre in het Louvre Museum in Parijs. Wereldwijd worden er duizenden kookboeken voor deelname aan de Gourmand Awards ingezonden.


Literalicious verscheen in september bij uitgeverij Lalito. Literalicious is een culinaire reis door acht Nederlandse romans, een verhalenbundel en een cultuurschets. Literalicious is een literair kookboek met prachtige fotografie en soms geïnspireerd op een scène uit één van de romans, vaak ook op een gevoel dat een verhaal bij de lezer oproept.


Tien chef-koks ontwikkelden in hun restaurantkeukens de recepten voor een literair viergangenmenu. Zij lieten zich veelal aanmoedigen door de gastronomie en eetcultuur in de romans. Recepten en foodfotografie worden afgewisseld met interviews met de chef-koks en korte essays over de rol van eten in de boeken.