De film Problemski Hotel draait op zondag 30 oktober en woensdag 2 november in Filmhuis Doesburg in Het Arsenaal. De film gaat over het leven van vluchteling Bipul die woont in een asielzoekerscentrum in Brussel.

Problemski Hotel is een verfilming van de gelijknamige roman uit 2003 waarmee Dimitri Verhulst in thuisland België en tot ver over de grenzen doorbrak. Door de hedendaagse vluchtelingenstroom in Europa krijgt de film een actueel karakter.

Voor documentairemaker en theaterregisseur Manu Riche is Problemski Hotel zijn eerste fictiefilm.

De film gaat over vluchteling Bipul die in afwachting van een verblijfsvergunning woont in een asielzoekerscentrum in Brussel. Daar ontmoet hij Lidia, maar zij wil het liefst verder trekken naar Londen. Is Bipul bereid zijn toekomstperspectief bij te stellen?

Zowel op zondag 30 oktober als op woensdag 2 november begint de film om 20.00 uur. Filmhuis Doesburg is gevestigd op een van de bovenverdiepingen van Het Arsenaal in Doesburg.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg , Edelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.