In Filmhuis Doesburg draait begin januari de spannende film ‘Ballon’. De film gaat over een spectaculaire vluchtpoging uit de DDR eind jaren zeventig.

Ballon vertelt het verhaal van twee families die willen vlucht van Oost- naar West-Duitsland. Niet door een tunnel te graven, maar met een zelfgemaakte luchtballon.

De eerste vluchtpoging strandt, waarna de Duitse geheime dienst de families op de hielen zit. Toch wagen ze nog een tweede poging.

De 120 minuten durende film is op vrijdag 3 januari en woensdag 8 januari vanaf 20.00 uur te zien in het filmhuis op de eerste verdieping van Het Arsenaal. Een filmkaartje kost 7 euro per persoon en is online te bestellen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

Als proef draaien we de tijdelijke sluiting van de reactiemogelijkheden terug. Wel op voorwaarde dat het gezellig blijft. Daarom een aantal regels bij het reageren:

  • Reageren kan alleen met volledige naam. Dus voor- en achternaam. Dat zorgt voor meer openheid en eerlijkheid.
  • Blijf ontspannen. Reageer niet uit emotie en blijf elkaar respecteren. Ook al deel je een andere mening.
  • Schelden doen we niet. Laten we het fatsoenlijk houden.
  • Mocht het toch een rommeltje worden, dan kunnen er ‘reageerverboden’ worden uitgedeeld. Zeg maar een soort van rode kaart. Dus tijdelijk op het strafbankje.
  • Jouw onderbouwde mening vinden we belangrijk. Zorg dus voor een onderbouwing in jouw reactie zodat iedereen begrijpt waarom je het leuk, mooi, cool, vervelend of waanzinnig vindt.
  • Tel eerst tot 10, voordat je reageert. Haastige spoed is immers zelden goed. Het gaat altijd om kwaliteit, en niet om kwantiteit.