Dit deed Doesburgse zzp’er Ben Bouyelma op Sint Maarten

De Doesburgse zelfstandige bouwcoördinator, Ben Bouyelma, heeft meegeholpen aan de wederopbouw van het door een orkaan getroffen Sint Maarten. Bouyelma was betrokken bij de herbouw van 26 home repair programe woningen en de gevangenis.

Bouyelma is net terug na een verblijf van ruim 4,5 maanden op het Antilliaanse eiland. Hij werkte er als bouwcoördinator bij herbouwwerkzaamheden van een lokale gevangenis en een wijk van 26 home repair programe woningen.

Hij vertrok in augustus vanuit Doesburg om in opdracht voor een engineeringsbureau in Sint Maarten aan de slag te gaan. Dit nadat de Wereldbank fondsen beschikbaar had gesteld om het door een orkaan getroffen eiland te helpen.

Aanvankelijk zou Bouyelma aan de slag gaan met uitbreiding van het lokale ziekenhuis Sint Maarten Medical Center (SMMC), maar vanwege vertragingen schakelde hij over na bouwprojecten zoals de gevangenis en het renoveren van bestaande huizen, het zogeheten home repair programe.

Als bouwcoördinator controleerde en beheerde hij de kwaliteit van de bouwactiviteiten die gefinancierd zijn uit de fondsen van de Wereldbank. ‘Het was een leerzame periode. In ons land wordt efficiënt en met een goede voorbereiding gewerkt. Op Sint Maarten is het wat dat betreft soms improviseren. Maar ik kijk met tevredenheid terug op mijn klus op de Antillen’, aldus Bouyelma, die zich voorlopig weer richt op bouwwerkzaamheden in eigen land.

Sint Maarten werd in september 2017 getroffen door de verwoestende orkaan Irma met doden en gewonden als gevolg. De orkaan zorgde voor grote ravage aan gebouwen en infrastructuur. Inmiddels zijn veel hotels weer geopend omdat toerisme de belangrijkste inkomstenbron is.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

Als proef draaien we de tijdelijke sluiting van de reactiemogelijkheden terug. Wel op voorwaarde dat het gezellig blijft. Daarom een aantal regels bij het reageren:

 • Reageren kan alleen met volledige naam. Dus voor- en achternaam. Dat zorgt voor meer openheid en eerlijkheid.
 • Blijf ontspannen. Reageer niet uit emotie en blijf elkaar respecteren. Ook al deel je een andere mening.
 • Schelden doen we niet. Laten we het fatsoenlijk houden.
 • Mocht het toch een rommeltje worden, dan kunnen er ‘reageerverboden’ worden uitgedeeld. Zeg maar een soort van rode kaart. Dus tijdelijk op het strafbankje.
 • Jouw onderbouwde mening vinden we belangrijk. Zorg dus voor een onderbouwing in jouw reactie zodat iedereen begrijpt waarom je het leuk, mooi, cool, vervelend of waanzinnig vindt.
 • Tel eerst tot 10, voordat je reageert. Haastige spoed is immers zelden goed. Het gaat altijd om kwaliteit, en niet om kwantiteit.

2 reacties

 1. Frans van der Krul

  Heel goed bezig Ben.

 2. Robert Duis

  LS.,

  Goed werk van de heer Ben Bouyelma.

  Je zult maar in een van de 26 huizen of in een ziekenhuis
  getroffen worden door een orkaan!

  Vroeg mij wel even af:
  ————————–
  “What happened with the men and women who could leave the
  PRISON because of this STORM?”

  Een gevangenis deur welke zomaar vanzelf door de harde wind “open”
  springt ……… komt dan als “geroepen” ……:-)))))

  In dit bericht namelijk geen informatie over de gevolgen van deze
  orkaan voor de plaatselijke gevangenis, welke toch wel
  expliciet genoemd wordt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑