Kerstconcert in Martinikerk in Doesburg

Wilbert Berendsen laat op donderdag tweede kerstdag kerstmuziek klinken op het grote Walcker-orgel in de Grote of Martinikerk te Doesburg.Wilbert is stadsorganist van Doesburg en cantor-organist van de Grote of Martinikerk.

Hij voert werken uit van Johann Sebastian Bach en Marcel Dupré, daarnaast brengt hij van Reger ‘Weihnachten’ ten gehore, van Tournemire ‘Noël’ uit L’Orgue Mystique en van Weitz zijn Christmas rhapsodie on an old Walloon carol.

Wilbert Berendsen ontving zijn eerste orgellessen van Nico Verrips te Meppel en studeerde vervolgens orgel bij Hans van Nieuwkoop. Hij behaalde in 1997 zijn diploma Uitvoerend Musicus.

Het kerstconcert begint om 15.00 uur en duurt ongeveer een uur. De toegang bedraagt 5 euro en kinderen tot 18 jaar mogen gratis naar binnen. Kaarten zijn aan de kassa in de kerk te koop.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

Als proef draaien we de tijdelijke sluiting van de reactiemogelijkheden terug. Wel op voorwaarde dat het gezellig blijft. Daarom een aantal regels bij het reageren:

  • Reageren kan alleen met volledige naam. Dus voor- en achternaam. Dat zorgt voor meer openheid en eerlijkheid.
  • Blijf ontspannen. Reageer niet uit emotie en blijf elkaar respecteren. Ook al deel je een andere mening.
  • Schelden doen we niet. Laten we het fatsoenlijk houden.
  • Mocht het toch een rommeltje worden, dan kunnen er ‘reageerverboden’ worden uitgedeeld. Zeg maar een soort van rode kaart. Dus tijdelijk op het strafbankje.
  • Jouw onderbouwde mening vinden we belangrijk. Zorg dus voor een onderbouwing in jouw reactie zodat iedereen begrijpt waarom je het leuk, mooi, cool, vervelend of waanzinnig vindt.
  • Tel eerst tot 10, voordat je reageert. Haastige spoed is immers zelden goed. Het gaat altijd om kwaliteit, en niet om kwantiteit.

1 reactie

  1. Heidi Ulrich

    Wat leuk. Ik heb het aan orgelbouwer en -registrant Koen van Andel doorgegeven, die kan een mooi concert met Bach zeker wel waarderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑