Filmhuis Doesburg begint op 26 augustus met het nieuwe filmseizoen. De eerste film uit het najaarsseizoen is The Trip, een hilarische roadmovie met Steve Coogan en Rob Brydon in de hoofdrol. De film word woensdag 29 augustus herhaald in het Doesburgse filmhuis.


Filmhuis Doesburg heeft tot en met eind september de geplande films kenbaar gemaakt. Op 26 augustus dus te beginnen met The Trip, gevolgd door Terraferma, Les petits Ruisseaux, The Help en One Day.


In de Engelse film The Trip moet Steve Coogan in opdracht van een krant een aantal toprestaurants in het Engelse Lake District en Yorkshire Dales bezoeken en beoordelen. Zijn vriendin haakt op het laatste moment af, waarna Rob Brydon meegaat.


Reizend door het imposante heuvelachtige Engelse landschap genieten de heren van bijzondere gerechten en fraaie hotels. Ze kibbelen en slaan elkaar om de oren met algemene kennis, elkaars carrière, maar vooral met het imiteren van bekendheden als Sean Connery, Michael Caine, Al Pacino en Robert de Niro. The Trip laat uitstekend zien hoe goed verbale humor kan zijn.


De film op 26 augustus begint om 20.00 uur. Plaats van handeling is Het Meulenhuus in de Bergstraat in Doesburg. De entreeprijs bedraagt 5 euro.