Het Nationale MS fonds zoekt collectanten die in Doesburg willen collecteren. Op het moment zijn er te weinig collectanten om bij alle Doesburgse deuren langs te gaan. De collecteweek is van 17 tot en met  24 november. Belangstellende kunnen zich aanmelden bij het Nationaal MS Fonds of via 010-591 98 38.


Eén op de duizend mensen in Nederland krijgt de diagnose Multiple Sclerose, een niet te genezen ziekte van het centrale zenuwstelsel. De diagnose wordt vaak gesteld bij mensen tussen de 20 en 40 jaar, in een tijd dat je op het punt een studie te volgen of aan gezinsuitbreiding denkt.

Het Nationaal MS Fonds is in 2005 gestart met het organiseren van een landelijke collecteweek.  

Er zijn nu ongeveer 10.000 collectanten, nog lang niet overal wordt gecollecteerd. Het streven is om voor elke MS-patiënt, een collectant op straat te zien tijdens de collecteweek. 17.000 mensen met Multiple Sclerose verdienen net zoveel collectanten, zo laat de organisatie weten.

Het Nationaal MS Fonds zet zich in voor mensen met MS door het geven van duidelijke voorlichting en het financieren van toegepast wetenschappelijk onderzoek. Het fonds kan haar werk alleen doen dankzij giften. De huis aan huis collecte in november is de belangrijkste inkomstenbron.