Foto-expositie over toekomstbeeld Doesburgse kinderen

Kinderen van groep 8 van basisschool De Ark in Doesburg spelen een centrale rol in een nieuwe foto-expositie in de Martinikerk in Doesburg. De expositie gaat over het toekomstbeeld van kinderen, vastgelegd door de Doesburgse fotograaf Tamara Verheij-Wenting.


Verheij is begin maart het fotoproject ‘Over 25 jaar’ gestart op bassisschool De Ark in Doesburg. ‘De reden dat ik dit project gestart ben is omdat dit een belangrijke periode is in hun leven, de basisschool verlaten en beginnen met een totaal nieuwe fase in hun leven. De overgang naar het volwassen worden en daarbij voor zoveel keuzes komen te staan’, aldus Verheij.


Verheij vervolgt: ‘Weet je nu echt al wat je later wilt worden? Is het dromen of een streven? Ik ben benieuwd hoe ze zichzelf over 25 jaar in het leven zien staan. Raar idee eigenlijk dat je op jouw twaalfde al een richting kiest wat van invloed kan zijn op de rest van je leven’.


Begin maart heeft Verheij de kinderen uit groep 8 de opdracht gegeven om een opstel te schrijven hoe ze zichzelf over 25 jaar in het leven zien staan. De opdracht was vervolgens dat ze uit de geschreven tekst iets haalden en ze dat van elkaar gingen verbeelden in foto’s.


‘Ik heb ze afgelopen weken veel uitgelegd over fotograferen. Een klein gedeelte theorie maar ik heb ze met name in het creatieve proces aangemoedigd. Tevens heb ik daarnaast er zelf een wedstrijd element ingegooid om zelf ook foto’s van de kids te gaan maken. Pro versus Pupil. Is of lijkt het zo makkelijk om een goede foto te maken of moet je er toch echt je best voor doen als je iets wilt bereiken?’


Om deze lagere school periode en dit project leuk af te sluiten zijn de foto’s tentoongesteld in de Martinikerk in Doesburg. De foto-expositie duurt tot 17 augustus. De toegang is gratis.

2 reacties

  1. Marijke Schellekens

    Wat een leuk en interessant project! Ben erg benieuwd hoe de kinderen over de toekomst denken en zeker ook hoe de foto’s geworden zijn. Grote opdracht, schrijven, verbeelden en fotograferen. Ben benieuwd naar het resultaat!

  2. hanneke

    Opnieuw prachtige foto’s; net als in t pas verschenen boek!Petje af voor Tamara (en de kids natuurlijk. Ik ben fan…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑