Het pand waar ondernemershuis Hanzehuys in Doesburg was gevestigd, is verkocht. De nieuwe eigenaar is B. Klein Herenbrink. De leden van Hanzehuys hebben besloten door te willen gaan. Vermoedelijk als netwerkorganisatie. Op 22 augustus is er een ledenbijeenkomst waarin de plannen worden uitgelegd.


Harko Sterk, een van de oprichters van Hanzehuys, laat weten dat het pand is verkocht aan B. Klein Herenbrink. Wat er met het pand gaat gebeuren is onduidelijk. Reden van de verkoop is dat de bank de ondernemers van Hanzehuys onvoldoende ruimte konden geven voor andere scenario’s, aldus Sterk.


Het Hanzehuys kwam kort na de officiële opening in financiële problemen, waarna de interieurleverancier de spullen uit het pand haalde. Als gevolg van de jongste ontwikkelingen rond het Hanzehuys kwamen onlangs de leden van Hanzehuys bij elkaar. Daarbij is besloten om op een of andere manier door te gaan met netwerken en kennis delen.


Een van de gangmakers daarbij, Jelle Koning, laat op DoesburgDirect.nl weten dat er zes leden zijn die de kar trekken en dat die zes leden, ook wel kopgroep genoemd, op 22 augustus tijdens een ledenbijeenkomst nieuwe plannen onthullen. Harko Sterk laat weten daarbij geen vooraanstaande rol meer te spelen. ‘Ik word geen trekker van het nieuwe jasje’, aldus Sterk.


Update 07-07-2012: Inmiddels is het faillissement uitgesproken over OS2 Beheer BV, de BV achter de handelsnaam Hanzehuys.