Willem Bosveld uit Amsterdam exposeert vanaf 9 november foto’s bij Stein Boeken in de Gasthuisstraat in Doesburg. De foto’s van Bosveld hebben een ondertoon van melancholie en verstilling. De expositie duurt tot en met zondag 4 januari.

 

Bosveld werd in 1957 geboren in Dieren en woont sinds 1978 in Amsterdam. Hij is van huis uit psycholoog en werkt in de Amsterdamse binnenstad bij een onderzoeksbureau, maar fotografeert daarnaast al lang.

 

De laatste jaren is hij regelmatig gaan exposeren, in Amsterdamse galeries en op kunstbeurzen. Veel van zijn werk betreft Amsterdamse straatbeelden, vaak in de traditie van vroege fotografen als Olie en Breitner. De foto’s zijn zwart-wit en laten een stad zien die beelden oproept van een ver verleden.

 

Daarnaast heeft hij recent een serie foto’s gemaakt van interieurs van verlaten Griekse huizen,  in dorpen die langzaam leeglopen. Zowel de Amsterdamse als de Griekse foto’s hebben een ondertoon van melancholie en verstilling. Ze maken ons bewust dat de tijd verstrijkt.

 

De expositie is te zien van zondag 9 november tot en met zondag 4 januari. Stein Boeken Tweedehands & Antiquariaat is gevestigd in de Gasthuisstraat 16 te Doesburg. Openingstijden van de expositie zijn: dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 – 17.00 uur en op zondag van 12.00 – 17.00 uur. Meer informatie op www.stein.nl.

Foto Willem De Dam