Meer dan 10.000 mensen hebben zondag 18 augustus de Fotograficamarkt in Doesburg bezocht. Voor organisator Roel Fokken is dat ondanks de regenbuien in de ochtend een fraai aantal. ‘Ik kijk met een zeer tevreden gevoel terug.’

 

Daags na de Fotograficamarkt laat Roel Fokken weten dat de negentiende editie van de grootste openlucht fotograficamarkt van Europa zonder problemen is verlopen. ‘Ruim 10.000 mensen hebben Doesburg bezocht. Om 07.00 uur liepen de eerste liefhebbers al rond. Met een kleine 140 standhouders was dit een van de grootste edities tot dusver’, aldus Fokken.

 

Door een regenachtig begin van de dag kwam de markt wat stroef op gang. ‘Maar daarna nam het aantal bezoekers snel toe. ’s Middags was het gigantisch druk. Door het groot aantal standhouders hadden we dit jaar een stukje van de Roggestraat erbij getrokken. Hierdoor heeft ook de horeca een leuke dag gehad’.

 

Fokken zelf kocht ook nog een onderwerp op ‘zijn’ markt. ‘Op een gegeven moment heb je even tijd om zelf wat te kijken en te kopen, en ik liep tegen een leuk ding aan. Zo’n apparaat uit de schiettent op kermissen waarbij met infrarood een foto wordt gemaakt als je raak schiet. Ik weet niet wat ik ermee doe, maar ik vond het wel grappig. Je ziet toch veel impulsaankopen op zo’n beurs. Dat maakt het extra leuk.’

 

Volgend jaar wordt de Fotograficamarkt voor de twintigste keer gehouden. ‘Met dit jubileum wil ik iets geks doen. Wat weet ik nog niet. Het valt ook samen met Doesburg 777, dus ik moet maar eens gaan kijken wat we kunnen gaan doen. Ik heb de komende tijd om hierover na te denken’, aldus Fokken.

 

Foto: Frans Schilderman

 

Fotograficamarkt