Het tweede weekend in november wordt in Museumtuin ’t Olde Ras een grote fruitteelttentoonstelling gehouden onder de titel ‘Verleden tot Heden’. Zoals de naam van de tentoonstelling al aangeeft, zullen tal van oude, maar ook nieuwe fruitrassen te bewonderen zijn, waaronder erg veel bijzonder zeldzame exemplaren. In totaal gaat het om liefst bijna 1000 fruitrassen.

 

Er zijn zowel hand- als moesappelen, hand- en stoofperen, kweeperen, noten, mispels en sierfruit te bewonderen. Van vele oude rassen onbespoten appels en peren zijn de vruchten gratis te proeven en te koop, tevens kun je deze dagen de fruitboom zelf kopen en gelijk meenemen.

 

Zondagmiddag kun je ook eigen vruchten laten determineren van 13 tot 15 uur. Breng hiervoor 4-5 gave, rijpe vruchten mee. De Museumtuin zelf is ook open, zodat je hier op je gemak kunt rondwandelen en onze opkweekmethoden kunt bekijken om inspiratie op te doen. Er zijn hoogstammen, laagstammen, struiken, leibomen, dakbomen spillen enz. te aanschouwen.

 

Tevens ruim aanbod van unieke lectuur zoals ons Bijzondere Receptenboek, Perenregister, Appelboek (op CDrom) en ons eigen kwartaalblad Fructus, waarop u zich kunt abonneren en daarmee donateur wordt van de Museumtuin. ‘Misschien wil je zelf wel vrijwilliger bij ons worden en daarmee je ‘steen(fruit)tje’ bijdragen of u laten adviseren hoe uw boomgaard aan te leggen of te restaureren’, aldus Tessa Brouwer namens de organisatie.

 

De Fruitshow wordt gehouden op zaterdag 7 en zondag 8 november 2015 van 10.00 – 17.00 uur, in het museumgebouw in de Museumtuin aan Parallelweg Den Helder 1 te Doesburg. Entree bedraagt 3 euro.