Liefhebbers van rust en stilte kunnen op zondag 25 oktober vanaf 14.30 uur terecht in Gasthuiskerk Doesburg. Het programma wordt dan ingevuld met ZKV (Zeer Korte verhalen) van A.L. Snijders en ZKM (Zeer Korte Muziek) van pianist Marcel Worms.

 

‘Stilte is universeel, van niemand en van ons allemaal. Stilte verbindt mensen ongeacht cultuur, religie of politieke overtuiging. We vieren de Dag van de Stilte als de wintertijd ingaat. We hebben dan een uur extra dat we gebruiken voor stilte’, aldus Teja Peters van de Gasthuiskerk.

 

A.L. Snijders publiceert sinds de jaren ’80 columns. In de jaren ’90 bundelde Thomas Rap die in vier boeken, waarvan het laatste verscheen in 1998. In 2006 maakte bracht Snijders een boek uit met 336 zeer korte verhalen. In 2013 verscheen de zevende bundel ZKV’s, Wapenbroeders.

 

Marcel Worms studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Hans Dercksen. Na zijn eindexamen specialiseerde hij zich in kamermuziek bij Hans Broekman en in 20ste-eeuwse pianomuziek bij Alexandre Hrisanide.

 

De toegang tot dit programma bedraagt 10 euro per persoon.