Op zaterdag 24 oktober heeft Gasthuiskerk Doesburg niet een maar twee cabaretiers te gast. Thijs van de Meeberg en Janneke Jager spelen elk een programma tussen 20.00 en 22.00 uur.

 

Op toneel is begaafd improvisator Thijs van de Meeberg in gevecht met het onvermogen, in zijn geval een onuitputtelijke bron. Janneke Jager jaagt! En wijkt af. Van gebaande paden, van de massa en van de norm. Dat is niet altijd even makkelijk. Maar wie bepaalt die norm eigenlijk?

 

Thijs van de Meeberg is een cabaretier met scherpe en geraffineerde conferences. Hij vertelt verhalen die blijven verrassen en die doorgaans in absurditeit ontsporen. Van de Meeberg probeert de tijdgeest te duiden, zoekend naar wat waarde heeft. Van de Meeberg won in 2015 zowel de jury als publieksprijs op het Leids Cabaret Festival.

 

Janneke Jager volgt op haar (nep)slangenleren laarsjes haar eigen koers. Slalommend langs ouder wordende ouders, zingevings-gezeur en vieze oude mannen. Ze verwondert zich ook over haar eigen keuzes, zoals bijvoorbeeld bepaalde exen of haar verblijf in een Indiase yoga-ashram…waaróm ook alweer? Kortom, Janneke jaagt. Maar op wat? In 2013 won Jager de Publieksprijs van het Utrechts Cabaretfestival. In 2015 stond ze als enige vrouw tussen de laatste 8 deelnemers aan het Leids Cabaretfestival.

 

De cabaretavond begint om 20.00 uur en een toegangskaartje kost 13 euro per persoon.

Janneke Jager

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Claudia Broekhoff Fotografisch