De fysiotherapeuten van PlusFit hebben de afgelopen weken de behandelingen voornamelijk op afstand gedaan. Daar komt verandering in. Daarnaast hebben fysiotherapeuten zich verdiept in het herstellen van coronapatiënten.

Behandelingen op afstand betekent bellen of beeldbellen en via die weg de oefeningen, tips en houdingsadviezen geven om de klachten te verminderen of te verhelpen. Daarnaast ook ondersteuning op afstand om zo goed mogelijk in en om huis in beweging te blijven.

Gelukkig mogen de behandelingen vanaf nu ook weer in de praktijk plaatsvinden, zo laat Joey Pelkman van PlusFit weten. ‘Met de nodige aanpassingen om de 1,5 meter afstand zo goed mogelijk te waarborgen is er met de oefenapparaten en de materialen geschoven. Hiermee kunnen de behandelingen zo goed mogelijk weer ‘gewoon’ uitgevoerd worden.’

Deze aanpassingen en maatregelen zorgen er wel voor dat het niet als vanouds gaat. Pelkman: ‘We kunnen minder mensen tegelijkertijd laten oefenen en trainen, en de welbekende koffietafel is helaas niet meer in gebruik. De ongedwongen sfeer en de vrije inloop is hierdoor niet mogelijk. Alles moet op afspraak om te zorgen dat er niet te veel mensen tegelijkertijd binnen zijn. Tussentijds moet alles nog meer gereinigd worden dan we al gewend waren en de ruimtes zijn nu leger en sterieler geworden’.

Maar ondanks deze aanpassingen zijn de fysiotherapeuten en de klanten blij dat de mogelijkheden er weer zijn om behandeld te worden om van de pijn af te komen. Ook het oefenen en trainen bij chronische ziekten is weer mogelijkheden.

Wanneer iemand door het coronavirus ziek is geweest en als gevolg daarvan nog lichamelijke klachten of een slechte conditie heeft, dan bieden fysiotherapeuten Jenny Zwiggelaar en Laura Poelert begeleiding bij herstel. Zij hebben zich de afgelopen weken verdiept in de gevolgen van corona en kunnen helpen met het opbouwen van de verloren kracht en conditie. Neem contact op met de praktijk om een afspraak te maken op de praktijk. Indien nodig kunnen we ook de behandeling aan huis starten.

 

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, en Etos Doesburg