Ondernemershuis Hanzegilde in de Ooipoorstraat 48 heeft een reeks aan maatregelen doorgevoerd om zo veilig mogelijk te werken in coronatijd. Zo zijn er onder andere plattegronden waarop instructies staan voor looproutes en zitplaatsen.

Het ondernemershuis is een ontmoetingsplek voor zzp’ers. Om zo veilig mogelijk te werken, is er een aantal maatregelen doorgevoerd.

Zo is het niet meer mogelijk om gezamenlijk te lunchen en heeft Heel Metaal hygiëneschotten geplaatst tussen de werkbureaus. Alfun heeft bij beide ingangen een desinfectiezuil geplaatst en er wordt extra schoongemaakt. Ook zijn er plattegronden waarop instructies staan voor looproutes en zitplaatsen.

‘We denken met de maatregelen te voldoen aan de doelstellingen. De maatregelen zijn praktisch uitvoerbaar en goed controleerbaar. We zijn geen winkel, dus we hoeven ons niet of minder zorgen te maken over hoe mensen van buiten af zich “gedragen”. Ook is de instructie en de cultuur dat men elkaar op elkaars gedrag aanspreekt’, aldus Jelle Koning van Ondernemershuis Hanzegilde.

Koning vervolgt: ‘Daarnaast hebben we een “zoom-meeting” georganiseerd met een 15-tal ondernemers om van gedachten te wisselen “hoe om te gaan” met alle maatregelen. Voor veel ondernemers hebben de maatregelen impact op hun business en is het dus goed om hierover van gedachten te wisselen’.

 

 

 

 

 

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, en Etos Doesburg