De Gasthuiskerk Doesburg start het nieuwe seizoen zondag 1 september met de eerste van een serie van negen nieuwe stadsvertellingen. Deze staan allemaal in het teken van 75 jaar vrijheid en beginnen om 12.30 uur. De eerste vertelling wordt gedaan door Wil Verlaan en Godelieve van der Heijden.

De negen stadsvertellingen in de Gasthuiskerk Doesburg vinden plaats tijdens de Doesburgse Culturele Zondagen.

75 jaar vrijheid
Ze staan allemaal in het teken van 75 jaar vrijheid, zijn dit seizoen langer dan gebruikelijk en worden omkleed met muziek en poëzie.

Zondag 1 september wordt er om 12.30 uur afgetrapt met een vertelling door Wil Verlaan en Godelieve van der Heijden. Aansluitend – omstreeks 14.30 uur – is er een open podium.

Leescafé
In het nieuwe theaterseizoen zijn ook vaste onderdelen als het gitaristenpodium, het leescafé en het jazzcafé in het programma opgenomen.

Liefhebbers van literatuur en muziek kunnen hun hart ophalen bij optredens van onder ander Jonah Falke en de chansons van Agnes Bergmeijer.

Doesburg Jazz
Gasthuiskerk Doesburg doet ook in 2019 mee aan Doesburg Jazz en voor de kinderen van de lagere scholen zijn er voorstellingen door het Peertoftheater en een speciale Sinterklaasmiddag met Aadje Piraatje.

Programmafolder
Alle voorstellingen zijn inmiddels te boeken via de website van Gasthuiskerk Doesburg.

De programmafolder wordt in augustus huis-aan-huis verspreid en is ook via de website te downloaden.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.