In de serie Zomeravond Orgelconcerten is het donderdag 1 augustus de beurt aan Jochem Schuurman. Hij voert op het Walckerorgel in de Grote of Martinikerk in Doesburg werken uit van Felix Mendelssohn Bartholdy, Oliver Messiaen, Sigfrid Karg-Elert, Charles Tournemire en Healy Willian.

Jochem Schuurman studeerde aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en studeerde cum laude af als ‘master of music’.

In 2013 ontving hij het Zilveren Viooltje, een muziekprijs voor jong talent afkomstig uit het noorden van het land.

Van Dam-orgel
Schuurman is titulair organist van de Martinikerk in Franeker en daarmee de vaste bespeler van het monumentale Van Dam-orgel uit 1842.

Musicus
Als uitvoerend musicus geeft hij concerten als solist, maar ook als begeleider van andere musici. Bovendien is hij regelmatig betrokken bij premières van nieuwe composities.

Donderdag 1 augustus speelt hij de in de Grote of Martinikerk werken van Felix Mendelssohn Bartholdy, Oliver Messiaen, Sigfrid Karg-Elert, Charles Tournemire en Healy Willian.

Bijzonder orgel
Het Walckerorgel behoort tot de meest bijzondere orgels in Nederland en het exemplaar in de Grote of Martinikerk wordt in deze serie bespeeld door toporganisten uit binnen- en buitenland. Het concert begint om 20.00 uur en duurt ongeveer een uur.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa, de kerk opent om 19.30 uur. De kosten bedragen 12 euro, donateurs van Stichting Doesburgse Muziekcultuur betalen 10 euro.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.