Gasthuiskerk: Jazzcafé wordt muziekcafé en trapt af met Ierse muziek

Op muzikaal gebied is er in het nieuwe jaar afwisseling in Gasthuiskerk Doesburg. Het jazzcafé maakt plaats voor een maandelijks muziekcafé, dat op donderdag 16 januari om 19.30 uur van start gaat met de Ierse folk van de Achterhoeks-Nijmeegse band Boanna Boyne.

Boanna Boyne speelt traditionele Ierse folk, met uitstapjes naar een fraaie mix met hedendaagse folk, stukken uit andere Keltische streken en eigen nummers. Gevoelige ballades worden afgewisseld met gezellige pubsongs, verstilde harpmelodieën en flitsende accordeondeunen, soms met vijfstemmige zang.

De naam van de band komt van de godin Boanna van de Ierse rivier de Boyne. Boanna is de moeder van Angus, de god van jeugd, liefde en dichtkunst.

Boanna Boyne bestaat uit Taggi Eenstroom: leadzang, zang, percussie, Reninka Eskes: klarinet, tinwhistle, zang, Judith Baakman: harp, zang, Ton van de Ven: (lead)zang, gitaar, percussie en Leo de Kruis: (lead)zang, Ierse bouzouki, accordeon, mondharmonica, gitaar.

De muziekcafés zijn gratis toegankelijk onder het motto Pay as you go away.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

1 reactie

 1. Robert Duis

  LS.,

  “Chapeau” voor de initiatiefnemers van het Muziekcafé, dat
  de maandelijkse traditie van het Jazzcafé gaat voortzetten.

  Voor de liefhebbers van muziek breder dan het begrip JAZZ
  een gang naar de Gasthuiskerk zeker waard, niet in de laatste
  plaats door het overgenomen motto: “Pay when you go Away”.

  Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑