Gasthuiskerk Doesburg trapt het nieuwe theaterseizoen in het weekeinde van 5 en 6 september af met het zogeheten Open Huis en de Doesburgse Culturele Zondag. Op de website is bovendien een enquête gelanceerd, waarmee twee toegangskaarten naar keuze zijn te winnen.

Het nieuwe theaterseizoen van Gasthuiskerk Doesburg start begin september met een openingsweekeinde en een vooruitblik.

Open Huis
Op zaterdag 5 september is het Open Huis met een optreden van singer-songwriter Martine Fleeming.

Pianist Jetse de Jong en saxofonist Jesse Schilderink swingen de pan uit en de Rezgui Company verzorgt een solo-dansvoorstelling. Het Arsenaal, de Bonte Hond en La Boucherie tekenen voor culinaire hoogstandjes.

’s Avonds is het Ruysdael Kwartet te gast, dat in enkele jaren een grote naam heeft opgebouwd in binnen- en buitenland met muziek van klassiek tot hedendaags.

Culturele Zondag
Een dag later doet de Gasthuiskerk mee aan de Doesburgse Culturele Zondag. Tijdens dit bijzondere kunstuitje volgen bezoekers een route langs galeries, ateliers, musea, horeca en podia.

De Gasthuiskerk organiseert dan exposities of optredens. In de prachtige glazen foyer kunnen bezoekers genieten van een kopje koffie, met zicht op het historische Gasthuishofje.

Tussen 14.30 en 17.00 uur is er een jamsessie met Guilty Pleasures. Simone Balhuizen exposeert schilderijen in traditionele olieverftechniek. De toegang is op beide dagen vrij.

Volledige programma
Het volledige theaterprogramma is te bekijken op de website Gasthuiskerkdoesburg.nl, op de Facebook-pagina of via Twitter.

De Gasthuiskerk Doesburg heropende vorig jaar augustus en bood in het eerste jaar als ‘podium van Doesburg’ plaats aan concerten, exposities lezingen en cabaretvoorstellingen.

Kans op gratis kaarten
Op de eigen website is de Gasthuiskerk Doesburg een enquête gestart, bedoeld om de wensen van de bezoekers inzichtelijk te krijgen.

Wie de vragenlijst invult, maakt kans op twee toegangskaarten voor een voorstelling naar keuze.