Op donderdag 27 augustus bespeelt IJsbrand ter Haar het grote Walcker-orgel en het Freytag-orgel in de Doesburgse Grote of Martinikerk. Hij voert werken uit van Johann Sebasian Bach, Dietrich Buxtehude en Gerard Bunk.

 

IJsbrand ter Haar (1982) studeerde orgel aan het conservatorium te Arnhem bij Theo Jellema. Hij zette deze studie voort aan de Messiaen Academie bij onder andere Cor van Wageningen, Leo van Doeselaar en Theo Jellema. Hij studeerde af met onderscheiding in 2006. In 2014 was IJsbrand deelnemer van de Grand Prix d’Echo in Freiberg, een prestigieuze wedstrijd voor finalisten van verschillende orgelconcoursen. In 2015 neemt hij deel aan het Internationale Schnitger Concours in Alkmaar. IJsbrand speelt kerkdiensten voor de Eusebiusparochie in Arnhem en Velp en de Maartenskerk in Elst.

 

Het optreden vindt plaats op donderdagavond 27 augustus om 20.00 uur. Toegang is 9 euro. 65 Plussers betalen 8 euro en donateurs van StiDoMu 7 euro. Het concert duurt ongeveer een uur. Vóór en na het concert is er gelegenheid een kopje koffie of thee te drinken en na het concert na te praten met de organist.

IJsbrand ter Haar