Jeff Irving uit Doesburg heeft zich afgelopen weekend tijdens megawedstrijd met ruim duizend turners in Tilburg geplaatst voor de kwart finale. Irving werd op de zeskamp zesde en gaat daarmee door naar de volgende ronde. Opvallend was dat het Doesburgse turntalent geblesseerd aan de start kwam. Ondanks een knieblessure – opgelopen tijdens een partij voetballen op school – gaat Irving door naar de kwart finale. Afgelopen weekend kwamen meer dan duizend turners in actie tijdens de landelijke achtste finale in Tilburg.


Waar eerder door de mannen altijd werd begonnen met twee keer een kwartfinale is er nu gekozen voor een gestroomlijnde kwalificatie door een nieuwe wedstrijd toe te voegen met een groots opgezette achtste finale. Hierin vindt de eerste schifting plaats volgens vooraf vastgestelde criteria.


De beste 56 turners per categorie gaan door naar de volgende ronden, waarin dan steeds een halvering van het aantal deelnemers plaatsvindt. Dit zijn de kwartfinale, halve finale en finale. Uiteindelijk blijven beste 14 over voor de eindstrijd in juni.


Het jongens turnen maakt een enorme groei in populariteit door. Dit door internationale successen van de topturners Epke Zoderland, Youri van Gelder en Jeffrey Wammers.


Vorig jaar behaalde Irving zilver tijdens het Nederlands Kampioenschap Turnen in Breda. Hij kreeg de prijs op het onderdeel ringen. Op de meerkamp viel Irving toen net buiten het podium met een knappe vijfde plaats.


Zie ook:
Zilver voor Doesburger Jeff Irving op NK Turnen