Het college van Doesburg heeft de initiatiefnemers voor het plaatsen van de Drilkooi laten weten geen toestemming te verlenen van het gebruik van gemeentegrond voor het plaatsen van een drilkooi. Dit betekent dat er geen drilkooi geplaatst kan worden op gemeentegrond. Dit is in lijn met de motie van de gemeenteraad van 29 juni 2017.

In deze motie werd het college opgeroepen geen medewerking te verlenen aan het plaatsen van een drilkooi op de ronde blauwe steen naast het stadhuis. Deze medewerking was noodzakelijk om de verleende omgevingsvergunning uit te voeren. Omdat deze toestemming niet is verleend, is de omgevingsvergunning vervallen.

Woordvoerder Sjoerd van Andel van de gemeente laat desgevraagd weten dat het wel mogelijk is dat er een aanvraag komt voor een andere plek. ‘Dat zal de aanvraag weer worden bekeken’, aldus Van Andel, die aangeeft geen signalen te hebben gehoord dat er een aanvraag volgt voor een andere plaats in Doesburg.

Initiatiefnemers van het plaatsen van de drilkooi gebruikten bij hun aanvraag destijds dat het een toeristische inpuls kan geven aan Doesburg. Daarna volgde veel ophef tot aan landelijke media toe. Ook zorgde de drilkooi voor veel discussie in Doesburg zelf waarbij voor- en tegenstanders soms scherp reageerden op elkaar.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde Zintuig en Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies.