De actiegroep BEB (Behoud Evenementen Doesburg) is een petitie gestart om evenementen in de binnenstad te behouden. Op internet wordt opgeroepen om de online petitie te tekenen.

De petitie is een voortvloeisel uit de start van de Facebookpagina “BEB: Behouden Evenementen Binnenstad”. Die pagina wordt vrijdag 14 juli tijdens Doesburg Binnenste Buiten opgezet door drie binnenstad bewoners.

Ze vinden dat de zwijgende meerderheid die voorstander is van evenementen in de binnenstad te weinig wordt gehoord in de discussie over meer of minder evenementen in de binnenstad. De actiegroep vreest dat de klagende minderheid haar zin krijgt en dat evenementen in de stad zoals de kermis en muziekpodia tijdens Doesburg Binnenste Buiten worden beknot.

Een van de initiatiefnemers van de actiepagina, Nindy Wernicke, liet vorige week aan DoesburgDirect.nl al weten te overwegen om een petitie te starten. Die gedachte is nu werkelijkheid geworden.

De petitie is te vinden op www.petities.nl en heeft als doel 2.500 handtekeningen op te halen. Op dit moment staat de teller op 74. Wie wil ondertekenen kan dat doen via de onderstaande link:

Petitie BEB Behoud Evenementen Binnenstad

De Facebookpagina die vorige week vrijdag is opgezet heeft binnen een week meer dan 1.300 volgers. Dit aantal neemt per dag toe.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde Zintuig en Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies.