De provincie Gelderland heeft groen licht gegeven voor de subsidieaanvraag van de gemeente Doesburg om bedrijventerrein Beinum op te knappen. Totaal wordt er voor 1,1 miljoen euro verspijkerd aan het industriegebied.

Zo wordt de infrastructuur aangepakt met nieuwe asfaltbanen. Ook worden voetpaden aangelegd en wordt markering aangebracht op de weg om het voor fietsers een stuk veiliger te maken.

Verder krijgt het bedrijventerrein LED-verlichting en ondergrondse afvalcontainers. Daarnaast wordt de entree versterkt door een gedeelte van de Angerloseweg aan te pakken. Dit komt niet alleen ten goede van de veiligheid, maar ook van de herkenbaarheid van het bedrijvenpark.

Met het pimpen van het bedrijvenpark is een bedrag gemoeid van 1,1 miljoen euro. De provincie Gelderland heeft een subsidie toegezegd van 500.000 euro.

In maart liet de Doesburgse politiek weten voorstander te zijn van het opknappen van het bedrijventerrein. De bedrijven op het businesspark vinden al jaren dat er wat moet gebeuren. Nu de provinciale subsidie is toegezegd, kan het opknapplan doorgang vinden.

Lees ook:
Politiek praat over businessplan revitalisering bedrijventerrein Beinum

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde Zintuig en Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies.