Vanaf vandaag zijn er voorlopig geen torenbeklimmingen meer van de Martinikerk. Aanleiding is de aanwezigheid van slechtvalken, die in de toren jongen groot brengen.

De afgelasting van de torenbeklimmingen wordt bevestigd door het VVV-kantoor van Doesburg. Zeker de hele maand juni zijn er volgens een medewerker geen torenbeklimmingen.

Daarmee raakt Doesburg tijdelijk een toeristische trekpleister kwijt. De beklimming van de Martinikerk staat bij menig toerist hoog op de to do list bij het bezoeken van onze stad. Het is onduidelijk hoeveel inkomsten Doesburg misloopt door het schrappen van de torenbeklimmingen.

Op Facebook is via een webcam te zien hoe twee slechtvalken (mannetje en vrouwtje) drie jongeren groot brengen. Sinds 2013 zijn er slechtvalken gesignaleerd bij de toren van de Martinikerk. Al enkele seizoenen worden er slechtvalken geboren en groot gebracht in een nestkast.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en BBS.