De Stichting Gehandicapten Raad Doesburg (SGRD) is vooral blij met lokale ondernemers als het om toegankelijkheid gaat. Dat blijkt uit het rapport Toegankelijkheid in Doesburg 2017.

De SGRD heeft horecagelegenheden, detailhandel, supermarkten en sportaccommodaties geschouwd en het overgrote deel hiervan heeft de duimsticker ontvangen om hun toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Waar de SGRD vooral heel blij mee is, is de positieve houding en bereidwilligheid van de ondernemers in Doesburg.

Vooral in het centrum is het voor ondernemers erg moeilijk om fysieke veranderingen door te voeren. Dit vanwege de voorschriften van Monumentenzorg.

Wethouder Bollen ontving uit handen van SGRD-bestuurslid Marian Hulscher het rapport, waarbij ze de hoop uitsprak om het gemeentebestuur hiermee een handreiking te doen voor het werk wat in de toekomst verzet moet worden om Doesburg echt toegankelijk te maken.

De wethouder sprak zijn dank uit voor alle werk wat de SGRD hiermee verzet heeft, beloofde het goed tot zich te nemen, om er later bij de SGRD op terug te komen. Voor de SGRD is het werk niet klaar. De organisatie blijft de ontwikkelingen in de stad volgen en zullen volgend jaar opnieuw met bevindingen naar buiten komen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies en MKB Tele.com.