Marijn Brouwers brengt in Gasthuiskerk hommage aan Chet Baker

Op zaterdag 9 december om 20.00 uur brengt Marijn Brouwers een hommage aan Chet Baker. De Amerikaanse jazztrompettist en –zanger overleed in 1988 en in de aanloop naar zijn 30ste sterfjaar toert Brouwers door het land met ‘The Chet Baker Room’, een programma met frisse, eigentijdse Nederlandstalige jazzpop-versies uit Chet Baker’s American Songbook.

The Chet Baker Room is een theatervoorstelling over het leven, imago en repertoire van Chet Baker, de jazzlegende die klonk als een engel, eruit zag als filmster en het het leven leidde van een junkie.

Baker overleed in 1988 in Amsterdam na een val uit het raam van het Prins Hendrik Hotel. Brouwers wordt begeleid door topmuzikanten Anne Soldaat op gitaar, Reyer Zwart op contrabas en Hermine Deurloo op mondharmonica. De regie is in handen van Ruut Weissman.

Marijn Brouwers werd geboren in het Brabantse Beek en Donk. Na de toneelschool in Maastricht studeerde hij in 1998 af als dramadocent aan de Akademie voor Drama in Eindhoven en in 2001 aan de Akademie voor Kleinkunst in Amsterdam. In 2009 studeerde hij zang en muziektheater bij Edward Hoepelman aan het Fontys Conservatorium in Tilburg.

Na een aantal Nederlandse theaterproducties maakte Brouwers in 2012 een voorstelling over Frans Halsema. Met dit solodebuut, de voorstelling “Beste meneer Halsema,” verovert hij de harten van pers en publiek.

Een toegangskaart kost 13 euro en is te bestellen via www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies en MKB Tele.com.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑