Geluidsscherm bij N317 in Doesburg na zomer af

Het college van b&w van Doesburg heeft de opdracht voor het realiseren van de geluidswerende voorzieningen voor de locaties Lindewal – Burg. Nahuyssingel en de tunnel Panovenweg verstrekt aan KWS Infra. Dinsdag 3 juni ondertekenden projectwethouder Fred Jansen en directeur Cees Veerman van KWS Infra vestiging Zwolle, hiervoor een overeenkomst.

 

‘We zijn zeer tevreden over het resultaat van de aanbesteding. We kunnen nu heel eind tegemoet komen aan de wensen van de omwonenden. Dat is een mooi resultaat van samenwerking in combinatie met een nieuwe manier van aanbesteden. De kwaliteit en de uitstraling van de geluidswerende voorziening zien er op papier goed uit’, aldus wethouder Fred Jansen.

 

Jansen vervolgt: ‘We hebben goede verwachtingen van het eindresultaat, maar moeten dat nog even wachten: de werkzaamheden starten na de zomervakantie’.

 

In de afgelopen maanden is de aanbesteding voorbereid. Het betreft een zogenaamd E&C-contract (engineering & construct). Hierbij wordt de technische uitwerking van het geluidscherm overgelaten aan de markt.

 

Met deze contractvorm wordt volgens de gemeente optimaal gebruik gemaakt van de capaciteiten van de markt. Een vijftal marktpartijen is gevraagd een inschrijving te doen. De inschrijvers zijn op vier criteria beoordeeld, te weten beeldkwaliteit, hoogte muur, omgevingshinder en prijs. Per criterium waren punten te verdienen.

 

Twee aannemers hadden een gelijk aantal punten. Na loting door een notaris is KWS Infra uit Zwolle aangewezen als winnaar van de aanbesteding. Deze partij scoorde het hoogst op beeldkwaliteit. Daarnaast wordt, conform de wens van de omwonenden van de Lindewal – Burg. Nahuyssingel, een muur met een hoogte van gemiddeld 2,40 meter gerealiseerd.

 

De komende maanden heeft de aannemer nodig om alle benodigde vergunningen aan te vragen en voorbereidingen te treffen. De werkzaamheden starten na de zomervakantie. Om de hinder voor de omgeving zo klein mogelijk te laten zijn, gaat de aannemer de geluidswerende voorziening langs Lindewal – Burg. Nahuyssingel in maximaal twee weken uitvoeren.

 

3 reacties

 1. Richard Buma

  Da’s toevallig. Ik reed gisteren nog langs dat projectbord en dacht dat het alleen bij dat bord zou blijven. Het was namelijk wel erg stil rondom dat project.
  Gelukkig is de aanbesteding goed afgerond, want de gemeente Doesburg was nog niet ervaren in geïntegreerde contracten en volgens mij ook niet in aanbestedingen met Emvi. We zitten in Doesburg tenslotte niet te wachten op zevenaarse perikelen.

 2. Frans Schilderman

  Hé hé

 3. Johan Kousbroek

  (engineering & construct)
  Mooi, dan weet je dus helemaal niet hoe het er uitziet en wat je krijgt.
  Scheelt weer een hoop discussie met de mensen die het scherm betalen….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑