‘Gemeente Doesburg draaft wat door bij stoepbordcontrole’

GroenLinks Doesburg pleit voor meer redelijkheid bij het controleren van ondernemers of die zich wel aan de regels houden bij het plaatsen van reclame- en aankondigingsborden voor hun winkels in het centrum van de stad. GroenLinks zegt de indruk te krijgen dat de gemeente in haar ijver om te handhaven hier en daar wat doordraaft.

 

Dat meldt fractievoorzitter Kees van Immerzeel van GroenLinks. Van Immerzeel twitterde vorige week: ‘Voorbeeld van doorgeschoten bemoeienis van het stadsbestuur: stoepbord moet “meer nostaligische uitstraling” krijgen’.

 

In een toelichting verwijst hij naar een brief die ondernemers eerder dit jaar hebben ontvangen over zogeheten stoepborden. Daarin kondigt de gemeente aan scherper te gaan controleren en handhaven wat betreft de regels voor het plaatsen van stoepborden voor de zaak.

 

‘Dat heeft in een aantal gevallen geleid tot een correspondentie heen- en weer tussen het bestuur en de ondernemers. De genoemde zinsnede in mijn tweet komt uit deze correspondentie. Hieruit krijg ik de indruk dat de gemeente in haar ijver om te handhaven hier en daar wat doordraaft. GroenLinks pleit ervoor bij de handhaving meer redelijkheid te betrachten en om ter plaatse met de ondernemers een oplossing te zoeken. Dus geen briefwisselingen heen en weer, dat kost alleen een hoop tijd en geld, en leidt tot frustratie’, aldus Van Immerzeel.

 

4 reacties

 1. W van Dooren

  troep en poep op de stoep…
  ik moet wel zeggen dat men ergens voorbij gaat nl: of de mensen er last van hebben en dan moet ik toch zeggen dat dit waar is. want je moet wel heel goed kunnen lopen(voetgangers, rolstoelers en rollator houders) in de binnen stad als je niets wilt raken(en de poep van huisdieren) op de stoep, het is één grote sla om strijd en dan moet je ook nog op de straat lopen omdat de stoep helemaal vol staat met borden,schermen, fietsen en stoelen, dus dit is weer een goede rede om de binnen stad dicht te doen voor al het verkeer en dan kan de middenstand hun reclame helemaal door de binnen stad opzetten/neerzetten zodat de voetgangers, rolstoelers en rollator houders er ook geen last van.. het is maar een idee helaas ben ik bang dat er wel weer een tegen stribbel komt…

 2. Frans van der Krul

  Maak div straten auto vrij, kan de stoepbordencontole deels achterwege blijven, zodat de voetgangers, rolstoelers en rollator houders er ook geen last van hebben.
  Besparing op controle kosten.

 3. Johan Kousbroek

  Het is op zijn plaats hier even stil te staan bij het verbluffend eenvoudige antwoord van Frans. Chapeau! Zijn oplossing maakt ruimte vrij voor de mensen die in de stad willen verblijven en de ondernemers die graag reclame maken op borden (of fietsen) op in die ruimte. De DOV zou eens moeten luisteren naar niet DOV leden en dan besluiten moeten nemen over afsluiten van de binnenstad. Zolang de DOV dit blijft blokkeren moeten we als verblijvers in die stad maar even naar binnen stappen bij de bord eigenaar en hem vragen of hij DOV lid is, zo ja dan is het bord er een die omgetrapt mag worden!.

 4. W van Dooren

  @johan volgens mij heb ik dat al geschreven hierboven wat frans herhaald…….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑