CDA Doesburg verbaasd over VVD en PvdA bij zorgbrief

CDA Doesburg noemt het ondertekenen van de open brief van meerdere politieke partijen in Doesburg door VVD en PvdA over het opstellen van een visie voor de zorg ‘op zijn zachts gezegd opmerkelijk’. Het stoort de oppositiepartij dat bij de ondertekenaars van de brief partijen zitten die volgens het CDA verantwoordelijk zijn van de keuzes die gemaakt moeten worden.

 

‘Laten we wel wezen, een groot deel van deze moeilijke keuzes zijn ons opgedrongen door een tweetal partijen die medeondertekenaar zijn van deze brief namelijk de PvdA en de VVD. Dat is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk te noemen’, laat CDA Doesburg weten.

 

Afgelopen weekend spraken GroenLinks, VVD, PvdA, Stadspartij en D66 in een open brief hun zorg uit voor de zorg in toekomst in Doesburg. Ze lieten weten dat er een gezamenlijke visie moet komen op de toekomst van de zorg in Doesburg. CDA en SP ontbraken als ondertekenaars van de brief.

 

 

‘Ook het CDA onderkent het toekomstige probleem van vergrijzing en de bijkomende stijging van de zorgbehoefte, maar wil niet stellen dat hieraan geen partijpolitieke keuzes ten grondslag zullen liggen’, aldus de partij in een verklaring.

 

Vervolg verklaring CDA: ‘Ook het CDA is zich er terdege van bewust dat er moeilijke keuzes gemaakt moeten worden. Die keuzes maken wij vanuit ons principe dat er een betaalbare en breed toegankelijk zorgstelsel moet komen voor iedereen die zorg nodig heeft. Daar heeft het CDA geen gezamenlijke visie voor nodig om dit uit te dragen’.

 

1 reactie

 1. Yvonne Irving PvdA Doesburg

  Het is voor de lezer van Doesburg Direct niet duidelijk waarom deze open brief is geschreven. Het is een antwoord op de vraag van “het burger initiatief” die zij de politiek stelde in hun rapport. Wat de ondertekenaars hebben gedaan is antwoord geven op een vraag aan de politiek gesteld. Ook het CDA en de SP is gevraagd medeondertekenaar te zijn.
  Hier onder de gehele brief zoals deze naar alle pers is gegaan.

  Open brief aan het Doesburgs Burgerinitiatief ‘Zorg om zorg’

  Doesburg, 2 oktober 2013

  Beste burgers,

  Voor de zomer heeft u in enkele publicaties in de Regiobode uw zorg uitgesproken over de demografische ontwikkelingen. We zijn op weg naar een andere samenleving. De beroepsbevolking krimpt, het aantal inactieven op de arbeidsmarkt en hulpvragers stijgt.
  We kunnen er niet van wegkijken en we moeten aan de slag om het probleem aan te pakken.

  Wij, ondertekenaars van deze open brief, onderkennen het probleem. De urgentie ervan vraagt om oplossingen met een breed draagvlak. Ondanks de komende gemeenteraadsverkiezingen is het voor de toekomst van een zorgzame Doesburgse samenleving belangrijk niet te verzanden in partijpolitieke discussies. Daarom zijn wij van zins te werken aan een gezamenlijke visie op de toekomst van de zorg in Doesburg.
  Het gaat om maatregelen om de komende jaren goede zorg te verlenen, ondanks noodzakelijke bezuinigingen. Maar het gaat vooral om het inrichten van een zorgzame gemeenschap voor de toekomst. Dat vraagt om een preventieve aanpak op het gebied van gezondheid en mobiliteit. De vanzelfsprekendheid van nabuurschap moet worden overgedragen aan nieuwe generaties. Dat begint al met het stimuleren van jongeren om hun steentje bij te dragen. En de jongeren gaven in uw publicaties aan daarvoor open te staan. Het gaat bij zorgtaken in de sociale omgeving niet alleen om het aanspreken van familie en buren, maar om het creëren van een actieve gemeenschap die waar nodig een bijdrage levert. We gaan op al deze punten zoeken naar bruikbare en passende oplossingen.
  Voor de nabije toekomst zijn concrete ingrepen nodig om met minder geld te zorgen dat niemand tussen wal en schip valt. Dat kan alleen als we bereid zijn samen de schouders eronder te zetten. Als er minder geld is, kan de lokale overheid minder bijdragen. Er zijn maatregelen nodig die de lasten eerlijk verdelen, waarbij iedere Doesburger, naar vermogen, zijn bijdrage zal moeten leveren. Als politiek Doesburg zijn we bereid minder populaire, maar noodzakelijke besluiten te nemen. We dragen de verantwoordelijkheid voor moeilijke keuzes samen.

  We zullen als politiek Doesburg daarover in gesprek gaan met de wijkraden en maatschappelijke organisaties om samen inhoud te geven aan de veranderingen in onze lokale samenleving. Wat ons betreft kan het een hete herfst worden: in die zin dat we spijkers met koppen gaan slaan. Zoeken naar gezamenlijke inspanningen, gezamenlijke standpunten en vervolgens samen besluiten nemen. We hopen daarin gesteund te worden met goede raad van de Doesburgers zelf.

  Met vriendelijke groet
  -PvdA
  -Stadspartij
  -VVD
  – D66 Doesburg
  – GroenLinks

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑