Op de onlangs gehouden HanzeBenefiet-avond is een schilderij geveild en aangekocht door de gemeente Doesburg. Het gaat om een schilderij over de Hanzefeesten. Wethouder Mulder weet nog niet precies waar het tweeluik van drie vierkante meter komt te hangen, maar dat er een geschikte plek voor wordt gezocht, is zeker.

 

Van 22 tot en met 25 mei zullen de internationale Hanzedagen worden gehouden in het Duitse Lübeck, waar ook de Hanzestad Doesburg zal worden vertegenwoordigd en het schilderij gaat mee.

 

Tijdens de vorige editie van de Hanzefeesten in 2013 hadden twee kunstenaressen uit Doesburg, Gigi Lameris en Angelique Bosman, een “live painting act”.  Veel vrijwillige uren hebben de dames in het maken van het schilderij gestoken.

 

In SimArt ontmoeten schilderkunst en grafisch vormgeven elkaar. Surrealisme, abstractie, symboliek en emotie vormen hierbij de terugkerende elementen van Bosman haar veelzijdige werk. Tevens is Bosman gastexposant tijdens de Culturele Zondag bij Gigi Lameris thuis. Meer informatie www.angeliquebosman.com.

 

Lameris runt Art Scene. Bijzonder aan haar werk- en expositieruimte is de identiteit en intimiteit ervan, die al snel laten raden dat sfeer bepalend is voor haar werk www.gigi-art-scene.com.

 

De Stichting Doesburgse Hanzefeesten is blij met dit bijzondere schildersinitiatief en wenst de gemeente veel plezier met het schilderij. Het schilderij heeft de Stichting Hanzefeesten 525 euro opgeleverd. De Kunstburg heeft de materialen voor het schilderij ter beschikking gesteld.

 

Hanzeschilderij

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Linda Roelfszema