Pianiste Erika Ott bij Podium Acanthus in Doesburg

Pianiste Erika Ott treedt op met twee verschillende pianosolo programma’s bij Podium Acanthus in Doesburg. Het concert vindt plaats op zondagmiddag 2 maart en begint om 13.30 en om 15.00 uur. Elk concert duurt ongeveer een half uur.

 

Om 13.30 uur begint het concert met de Sonate in As van Beethoven. Bijzonder is in deze sonate dat Beethoven het eerste deel schrijft in de variatievorm. Iets dat in zijn tijd zeer ongebruikelijk was. Ook bijzonder is dat het derde deel een treurmars is. Dit deel werd later apart gebruikt als theatermuziek bij een toneelstuk.

 

Na Beethoven volgt de Sonatine van Ravel. Ravel was zelf een zeer goed pianist, maar hij liet het laatste deel van deze sonatine bij zijn optreden vaak weg, omdat hij het toch wel erg virtuoos vond. Het menuet van het tweede deel klinkt meer als wals dan als menuet, waardoor het dansante van dit deel extra wordt geaccentueerd.

 

Om 15.00 uur heeft Erika een ander programma uitgezocht. Zij begint met de negen Waldszenen van Schumann, een reeks karakterstukken geïnspireerd op de natuur. Zij passen zeer goed bij het romantische karakter van de componist. Verder liet Schumann zich ook inspireren door gedichten. De Waldszenen zijn op teksten van gedichten gebaseerd.

 

Tot slot van dit concert klinken de twee laatste delen uit de Sonatine van Ravel, dus ook het virtuoze laatste deel van Ravel’s Sonatine.

 

Erika Ott begon als zesjarige in haar toenmalige woonplaats in Duitsland met pianospelen. Zij studeerde later in Hannover en Münster en vervolgde haar studie aan het ArtEZ conservatorium te Enschede bij Michail Markov en Marien van Nieukerken. Zij volgde diverse masterclasses bij bekende pianopedagogen. Ook studeert zij klavecimbel. Naast het musiceren in verschillende ensembles en als liedbegeleidster treedt zij regelmatig op als soliste.

 

Programma 2 maart 2014 Erika Ott

 

13.30 uur:

* Ludwig van Beethoven            – Sonate in As, opus 26 № 12
* Maurice Ravel                           – Sonatine (1905)

15.00 uur:

* Robert Schumann                   – Waldszenen, opus 82

* Maurice Ravel                         – uit Sonatine: ‘Mouvement de Menuet’ en ‘Animé’

 

 

 

Tijdens de concerten geen inloop. Inlichtingen bij: Podium Acanthus; Koepoortstraat 20; 6981 AS Doesburg. Tel. 0313-484176. E-mail: podium@acanthus.demon.nl

Erika Ott

1 reactie

  1. robert duis

    @Podium Acanthus.

    “Stemt” deze pianiste haar PIANO via de SP? …… of is zij geen Familie?
    Zie in deze aankondiging geen enkele verwijzing naar de stad Doesburg en ben alleen maar nieuwsgierig.
    Wens haar- en de luisteraars een mooi concert op Zondag 02 Maart – 2014.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑