Mona Keijzer wijst Doesburg op nieuwe Bibliotheekwet

Tweede Kamerlid Mona Keijzer van het CDA heeft bij haar bezoek aan Doesburg aandacht gevraagd voor de nieuwe Bibliotheekwet. Dat deed ze tijdens haar bezoek aan De Linie waar over enkele maanden de bibliotheek van Doesburg wordt gevestigd.

 

De wet is nog niet helemaal rond, maar een belangrijk aspect hierin is de komst en de ontwikkeling van de digitale bibliotheek. ‘Of de fysieke bibliotheek over een x aantal jaren nog bestaat in een gemeente zo groot als Doesburg is onduidelijk. In het voorstel wil zij de verantwoordelijkheid voor het fysieke bij de lokale overheid leggen en dat voor het digitale gedeelte landelijk inkaderen. En dan komen bezuinigingen, krimp, digitale ontwikkelingen bij elkaar. Hier is nog niet over nagedacht’, aldus CDA.

 

Keijzer was maandagmiddag aanwezig in Doesburg. Het werkbezoek werd georganiseerd door CDA Doesburg en gold in het kader van de komende Gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart. Haar komst werd op dezelfde dag bekritiseerd door Stadspartij Doesburg die niets ziet in het inzetten van landelijke kopstukken bij lokale verkiezingen.

 

CDA Doesburg laat verder weten dat tijdens haar werkbezoek aan Caleidosz al keuvelend met de ouderen Keijzer heeft geconstateerd dat veel ouderen en vrijwilligers niet blij zijn met verplaatsing van een groot deel van de activiteiten naar Beinum. ‘Complimenten werden door onze fractie in ontvangst genomen over ons optreden bij de commissie MO, met name ten aanzien van de niet te onderschatten risico’s voor de vrijwilligers en gebruikers van Caleidoz, in het geval ook ambtenaren van het gemeentehuis hun intrek gaan nemen in de Linie’, aldus CDA Doesburg.

 

Naast het bezoeken van de activiteiten van Caleidoz, werd ook een bezoek gebracht aan de coördinator van de mantelzorg en zijn de gevolgen van de nieuwe WMO uitvoerig besproken. CDA Doesburg: ‘Zorgen zijn gedeeld over de gevaren van overbelasting bij mantelzorgers. Ook het taalmaatjesproject en de vrijwilligers van de buurtacademie zijn bezocht. Zichtbaar onder de indruk van het voorzieningenniveau van De Linie sprak Mona over “een pareltje in het welzijnswerk”. Een compliment die de vrijwilligers  en gebruikers van de Buurtacademie en Caleidoz in hun zak mogen steken’.

 

 

2 reacties

  1. Wil Verlaan

    Zo zie je maar hoe belangrijk het is dat ‘Den Haag’ af en toe naar Doesburg komt. Die tips over de nieuwe bibliotheekwet kunnen we goed gebruiken. En het is fijn als bezoekers van Doesburg zien dat onze vrijwilligers hier pareltjes zijn. Alsof we dat zelf al niet wisten, maar het blijft leuk. Dank je wel Mona Keijzer.

  2. Frans.van der Krul

    Wil,
    Vrijwilligers die hier pareltjes zijn? Een stoffelijke blijk van waardering zou hier ook wel eens op haar plaats zijn voor de “vrijwilligers”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑