Gemeente Doesburg verkoopt bibliotheekgebouw

De bibliotheek van Doesburg gaat voor de zomer van 2014 verhuizen naar De Linie 4. In het vrijkomende pand aan de Zandbergstraat 10 komt een fysiotherapie praktijk/paramedisch centrum van Fysiotherapie Martijn Kort. Gemeente Doesburg heeft het pand aan Martijn Kort verkocht. Het doel van het centrum is dat verschillende disciplines onder 1 dak kunnen samenwerken zodat wij de zorg kunnen optimaliseren.

 

De verhuizing van de bibliotheek naar De Linie is in lijn met de ingezette richting van 2012, zo laat de gemeente weten. Namelijk het realiseren van een levendig en laagdrempelig centrum waar mensen komen voor informatie, advies en ontmoeting.

 

De betrokken wethouders Ellen Mulder en Peter Bollen zijn zeer tevreden dat het gelukt is om deze ontwikkeling nu gestalte te geven en dat er in de binnenstad een mooie nieuwe functie in het gebouw van de bibliotheek komt.

 

De gemeente is blij met de verkoop. Zowel financieel als inhoudelijk komt dit de gemeente zeker ten goede, geeft wethouder Ellen Mulder aan. ‘We gaan de bibliotheek nu integreren in de De Linie 4 waar ook de Buurtacademie zit. Het is de bedoeling dat daar een laagdrempelig, open en multifunctioneel gebouw wordt gerealiseerd. We werken er hard aan om alle organisaties daar een goede plek in te geven’, aldus Mulder.

 

Ook wethouder sociaal domein Peter Bollen denkt dat de komst van de bibliotheek op de Linie Doesburg veel goeds kan brengen. ‘Vooral de extra toeloop door de bibliotheek en de nieuwe samenwerkings-mogelijkheden zijn hartstikke mooi. Organisaties kunnen elkaar wederzijds versterken en daar worden we allemaal beter van. Natuurlijk vergt het voor alle organisaties die hierbij betrokken zijn ook de nodige flexibiliteit, maar als we er met elkaar voor gaan kunnen we hier echt iets moois neerzetten’, aldus Bollen.

 

Het is de bedoeling dat de bibliotheek in juli van dit jaar verhuist naar de Linie 4, voor die tijd wordt het gebouw intern verbouwd. De tijdelijke gevolgen van de werkzaamheden voor de dienstverlening op de Linie 4 worden nu in kaart gebracht.

5 reacties

 1. Frans van der Krul

  Wat gaat er komen in de oude Bieb?
  Bieb welkom op de Linie en dagopvang en inloop zoek het zelf maar uit, nog geen oplossing!
  Noemt de PVVDA dit sociaal? Zorgplein? oftewel het zal de PVVDA hun een zorg zijn.
  Zet alles op holt tot er een blijvende oplossing is.
  Komt allen as Donderdag naar de raadsvergadering om het ongenoegen te ondersteunen, bij de rondvraag zal er vragen worden gesteld!

 2. Rob Gossink

  PVVDA= PvdA+VVD – Stadspartij?

 3. Esther Siebelink

  Ik had nog stille hoop dat er een Action zou komen in de bieb, maar helaas een zorgcentrum. Prima hoor, maar die had toch beter op de Linie kunnen komen? Daar zit toch al de nodige zorg, was een mooie aanvulling geweest. Nu in het centrum. Natuurlijk is de gemeente blij met de verkoop, het is geld in het nodige laatje. Maar het is zeker geen publiekstrekker voor de binnenstad van Doesburg!

 4. Wim Robbertsen

  En wat moet er plaatsmaken op de Linie voor de bieb? De ouderen? De vrijwilligers? Ik vind het opmerkelijk en de manier waarop dit gaat ook niet fraai en ben bang dat de ouderen en vrijwilligers hun vaste stek moeten inruilen.
  Maar goed, het levert natuurlijk centen op. Dat is schijnbaar het allerbelangrijkste nu. Gemiste kans.

 5. Arjen Sluis

  Heb niks in de krant zien staan dat de biep te koop stond .
  is dit een onderlinge verkoop of waren er meer gegadigen?????

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑