De gemeente Doesburg laat weten dat het overweegt om lid te worden van Lindus, de ondernemersvereniging van de Liemers waarvan de leden bestaan uit bedrijven gevestigd in de gemeenten Doesburg, Duiven, Montferland, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar. Er is een gesprek geweest tussen vertegenwoordigers van Lindus en de gemeente.

 

Burgemeester & Wethouders van Doesburg laten weten dat na een gesprek met vertegenwoordigers van Lindus Doesburg overweegt lid te worden. Op de website van Lindus wordt de gemeente Doesburg al gemeld als nieuw lid.

 

Het is bij Lindus niet ongebruikelijk dat een gemeente lid is van de ondernemersvereniging. Zo zijn de gemeenten Duiven, Montferland, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar al lid. Gemeente Doesburg wordt ook als lid gemeld, maar B&W van Doesburg zegt dit nog te overwegen.

 

De lidmaatschapscontributie voor een jaar bedraagt 649 euro. Lindus behartigt de belangen van haar leden, neemt deel aan diverse overlegorganen die bijdragen aan het economische klimaar in de Liemers en organiseert maandelijks netwerkbijeenkomsten voor haar leden met als doel de economische activiteit in de regio te versterken.

 

Met de gemeente Doesburg er bij zijn zeven bedrijven/organisaties uit Doesburg lid van Lindus. De andere Doesburgse leden zijn Alfun, Beter Horen, Hoornstra, Intoned, Office Design Nederland en Rotra.

 

Update (29/07/2013): Lindus laat op Twitter weten dat de gemeente Doesburg in juli lid is geworden.