De Gemeenteraad van Doesburg heeft unaniem ingestemd met de verkoop van de GTW-loods aan LOC17. Wethouder Ellen Mulder sprak over een historisch moment, wanneer op 11 december de overdracht plaatsvindt.

Alle partijen spreken de wens uit dat er na de overdracht snel wordt begonnen met het opknappen van de vervallen loods. CDA-voorman Gerard Albers rekende voor dat in april het voorzieningsgebouw klaar kan zijn.

GroenLinks is benieuwd of het vernieuwde gebouw straks energieneutraal is. Wethouder Mulder antwoordde hierop dat er zonnepanelen op het dak komen.

De SP vraagt zich af wie het onderhoud van de kraan en trechter betaalt. Volgens Mulder is afgesproken dat het eerste onderhoud voor de gemeente is en daarna voor rekening komt van LOC17.

Mulder: ‘Er is sprake van een historisch moment dat we na zoveel jaren de loods kunnen overdragen aan ondernemers. Ook nog eens Doesburgse ondernemers’.

Eerder vandaag werd bekend dat de GTW-loods op 11 december definitief overgaat naar LOC17, een consortium van drie ondernemers. LOC17 wil de loods opknappen en gefaseerd vullen met horeca, een zaal annex markthal, bedrijfunits en vakantie-appartementen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies en MKB Tele.com.