De actiegroep Behoud Evenementen Binnenstad (BEB) is blij dat het nieuwe evenementenbeleid van Doesburg is aangenomen. Ook Pleinfeest-organisator Aloys Seegers is in zijn nopjes.

‘We zijn blij dat onze stem is gehoord en dat een aantal politieke partijen heeft geluisterd naar de stem van de inwoners van Doesburg. Voor ons houdt het nu op. We hebben het met plezier gedaan en de politiek gaf ons nog complimenten voor onze respectvolle campagne’, aldus Vree namens BEB.

Gisteravond stemde de gemeenteraad van Doesburg in met het nieuwe evenementenbeleid. Een belangrijk onderdeel daarin is dat de decibelnorm bij buitenactiviteiten op 85 is vastgesteld in plaats van 80 waarvan eerder sprake zou zijn. Verder zijn de muziektijden tijdens avondevenementen bij bijvoorbeeld Doesburg Binnenste Buiten op doordeweekse dagen zelfs met een half uurtje verruimd.

Aloys Seegers, organisator van het Pleinfeest tijdens Doesburg Binnenste Buiten, is dan ook blij met het besluit. ‘Ik ben hartstikke tevreden. Je merkt dat steeds meer dj’s een minimum aan decibellen eisen, anders komen ze niet eens. Met dit aantal kan ik prima leven. Verder mag op woensdag en donderdag de muziek een half uurtje langer aan. Dat is goed voor de exploitatie. Vergeet niet dat zo’n Pleinfeest veel geld kost’.

In het aangenomen evenementenbeleid wordt onder andere gesproken dat er nog ruimte is voor nieuwe evenementen, maar dat daarbij kwaliteit en spreiding essentiële aandachtspunten zijn. Verder wil de gemeente dat de huidige evenementen groeien in kwaliteit.

Verder denkt Doesburg aan meer eendaagse evenementen op het gebied van sport, jongeren, cultuur en muziek. Met name sportieve evenementen zijn in Doesburg onderbelicht, zo staat te lezen in het evenementenbeleid. ‘We streven de aankomende jaren, onder andere in samenwerking met de buurtsportcoach, weer naar een sportief evenement voor volwassenen.’

Daarnaast komt er een jaarlijkse kennisbijeenkomst voor organisatoren en vrijwilligers, om zo vrijwilligers te behouden en te waarderen. Verder kijkt de gemeente naar mogelijkheden om aan te sluiten bij grotere regionale evenementen. En wordt de subsidiëring van evenementen uniformer en transparanter. Zo wordt het budget voor structurele subsidies bij elkaar gevoegd en herverdeeld. Ook wil Doesburg een evenementencoördinator aanstellen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies en MKB Tele.com.