Kerstmarkt Doesburg 2017: 150 kramen en nieuw, het Spijsplein

De Kerstmarkt 2017 in Hanzestad Doesburg op 9 december wordt er één om nooit te vergeten, belooft de organisatie. Met 150 kramen is de markt één van de mooiste en grootste kerstmarkten van Gelderland, met dit jaar wéér iets nieuws, namelijk het Spijsplein.

Naast straten vol met kramen, is de Markt naast de Grote Martinikerk dit jaar voor het eerst ingericht als Spijsplein. Dat betekent een plein vol eetkramen met allerlei verschillende lekkernijen en gezellige banken en tafeltjes voor het publiek. Een trefpunt voor alle Kerstmarktbezoekers, voor een lekkere snack, een warm drankje en een goed gesprek.

En natuurlijk is er ook dit jaar weer van alles te zien en te beleven op de Kerstmarkt. Tussen de kramen in de Grote Martinikerk, zijn de hele dag verschillende optredens van muzikanten onder wie Zwaan Stam met haar eigen Kerst-singalong, de jonge Doesburgse gitariste en zangeres Sophie van den Berg, de Dance Skills Company, het Dierens Mannenkoor en Shantykoor de IJsselboei uit Brummen.

De Midwinterhoorngroep Doesburg opent en sluit de hele reeks optredens in de kerk en  tussendoor laat ook organist Wilbert Brendsen van zich horen. En in de kerk zijn hapjes en koude en warme drankjes te koop.

Zoals elk jaar staan de kramen met allerlei koopwaar opgesteld door een groot deel van de binnenstad. Ook nu kunnen bezoekers  een heuse route volgen, waardoor ze niets hoeven te missen. De route loopt via de Ooipoortstraat, door de Helmichstraat, de Zandbergstraat, Meipoortstraat, Kerkstraat, de Markt, en daarna dwars door de kerk, via de Kleine Kerksteeg naar de Roggestraat en weer terug naar de Kerkstraat.

De Kerstmarkt in Doesburg heeft ook dit jaar weer een levende kerststal bij de kerk. En nieuw dit jaar; kinderen kunnen ezeltje rijden en kleine en grote mensen kunnen mee met de paardentram van Belfjord.

Burgemeester Loes van der Meijs opent de Kerstmarkt om 10.00 uur in de Grote Martinikerk. En natuurlijk ontbreekt ook de Kerstman niet. Samen met zijn Hanzekerstmeisjes deelt hij koekjes uit.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies en MKB Tele.com.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑