De Doesburgse Elma van Kruijssen exposeert van zondag 3 tot met zondag 31 juli haar kunstwerken in de Raadskelder in Doesburg. Haar werk kenmerkt zich door levendig kleurgebruik en verrassende combinaties van materialen en technieken.


Haar schilderijen van Van Kruijssen hebben een bijzondere gelaagdheid en relief door het gebruik van papier. Van Kruijssen omschrijft haar schilderijen als ‘geschilderde gedichte’. Zelf geschreven gedichten, soms die van anderen, maar ook nieuwsberichten en opmerkelijke gebeurtenissen vormen de inspiratiebron voor haar schilderijen. Ze gebruikt vaak het menselijk lichaam of delen daarvan om haar belevingswereld vorm te geven.


Elma van Kruijssen is opgeleid als docent tekenen en textiele werkvormen en werkt sinds 2002 als beeldend kunstenaar. Veel Doesburgers kennen haar van haar lessen tekenen en schilderen in de creatieve werkplaats in Doesburg.


Onlangs was haar werk te zien in het Schevenings Theater op Zolder in Scheveningen. De afgelopen jaren heeft ze een aantal keren geëxposeerd in de Martinikerk in Doesburg  en in haar eigen atelier. Een overzicht van haar werk is te zien op de website www.watzijnnouwoorden.nl


De Raadskelder in Doesburg is geopend op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur en op afspraak. Meer infomatie over de stichting Raadskelder Doesburg is te vinden op www.raadskelder-doesburg.nl.