Geslaagd mobieltjesproject in Buurtacademie Doesburg

Op dinsdagmiddag 10 december vond door samenwerking van Caleidoz en Buurtacademie Doesburg het mobieltjesprojectplaats. Het bijzondere aan deze middag was dat jongeren aan 55+ers instructie gaven hoe met een mobieltje kan worden omgaan. Het blijkt dat er vele mensen zijn die een mobieltje hebben maar slechts enkele functies kennen, zo meldt Esther Bosgoed van de Buurtacademie Doesburg.

 

‘De deelnemers hadden hun eigen mobieltjes meegenomen. Hierdoor kon persoonlijk advies gegeven worden, afgestemd op het mobieltje van de deelnemer. De vragen van de deelnemers waren divers, zoals hoe kan ik een sms versturen tot hoe kan ik muziek op mijn mobieltje zetten’, aldus Bosgoed.

 

De jongeren, afkomstig van het Rhedens in Dieren, gingen vol enthousiasme aan de slag. De jongeren gaven op deze manier een goede invulling aan de Maatschappelijke Stage, waarbij jongeren kennismaken met vrijwilligerswerk.

 

Gezien de belangstelling en geluiden van deelnemers voor een vervolg zal het project in 2014 opnieuw door Caleidoz en de Buurtacademie worden uitgevoerd.

 

Mobieltjes

4 reacties

 1. Hans Bleker

  Leuk initiatief! Kunnen we hier in Doesburg ook wel doen lijkt me. Ik zal het eens laten vallen bij 0313 binnenkort. Prima manier om jongeren ouderen te helpen om zelfstandig en veilig ‘mobiel’ te kunnen zijn.

 2. Hans Bleker

  Was nog niet helemaal wakker. Buurtacademie bravo.

 3. Frans van der Krul

  Buurtacademie is in Doesburg Hans.

 4. Hans Bleker

  Ja Frans. Was nog duizelig van tekst over Cittaflow. 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑