Extra geld vanuit Den Haag voor armoede- en schuldenbeleid

Vanuit het Rijk is er dit jaar 14.348 euro extra beschikbaar gekomen ten behoeve van het armoede-  en schuldenbeleid. Het college van Doesburg heeft besloten dit geld te besteden aan enerzijds het oprichten van een afdeling van Stichting Leergeld in de gemeente Doesburg en anderzijds aan de cofinanciering van een transportbus en opvouwbare kratten voor de Voedselbank regio Arnhem, waarvan een van de uitgiftepunten in Doesburg is. De uitvoering van beide initiatieven is inmiddels gestart.

 

Dat meldt GroenLinks Doesburg. Fractievoorzitter Kees van Immerzeel voegt eraan toe zich 100 procent te scharen achter de besteding van de gelden ten behoeve van armoede- en schuldenbeleid.

 

‘Let wel: er is geen wettelijke verplichting het gegeven geld hier ook werkelijk aan te besteden. Goede zaak dus dat dit college dit wel doet. Zoals het hoort’, aldus Van Immerzeel.

 

 

9 reacties

 1. henk beijen

  Stadspartij Doesburg heeft er sterk op aangedrongen dit extra geld ook echt te gebruiken voor het armoede-en schuldenbeleid. Met het oprichten van een afdeling leergeld en het ondersteunen van de voedselbank heeft het college een goede keus gemaakt.

 2. Wil van Dooren

  zo even reclame maken voor je partij..zie ik hierboven… maar ik hoop dat het geld ook daadwerkelijk allemaal wordt besteed voor waar het bedoeld is…

 3. Wil Verlaan

  Grappig die partijpolitiek gekleurde berichten, ik krijg er altijd gelijk beelden bij: zie ik het college van B&W heftig met elkaar in gesprek “Nee, ik dring erop aan”, “Nee dat was niet de afspraak, ik dring erop aan”, “Nee jij mocht de vorige keer al aandringen, nu is het mijn beurt, nu mag ik erop aandringen” enz.
  D66 is natuurlijk wel blij dat we deze inspanning samen hebben gedaan. Een besluit dat ongetwijfeld gedragen wordt door coalitie en oppositie. Zo kan het ook!

 4. frans van der Krul

  Op zich een goed idee en lijkt een goed doel, maar zoals het is geformuleerd is in het adviesbesluit van het College roept dit nogal wat vraag tekens op.
  € 9.648,= voor de OPRICHTING van een afdeling van St.Leergeld, hoeveel voor oprichting en wat het belangrijkste is: wat blijft er over voor de activiteiten van deze Stichting om kinderen een kans te geven om deel te kunnen nemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten, en hoe wordt het vervolg gefinancierd?
  €4.700,= voor het meefinancieren van een transportvoorziening en kratten voor de voedselbank, ik hoop dat voor Grlinks het busje een milieu vriendelijke is en fijn voor de voedselbank maar het is wel een regio voorziening.

 5. Bert Stulp

  Frans, ga nou niet overal over zeiken. Dit is toch gewoon een goede bestemming?
  Nou zeg dat dan ook zonder allemaal mitsen en maren.

 6. Frans van der Krul

  Bert,
  De politiek is nu zelf druk om overal haar plasje over te doen.
  Dat noemt men uitlokking.

 7. Wim Robbertsen

  is het niet nog een voorstel van het college in de najaarsnota?

 8. Marjolijn Kosterman

  Als vrijwilliger bij het uitgiftepunt Voedselbank Doesburg weet ik dat een andere gemeente het geld aan cadeau/voedsel bonnen hebben besteed en dat hebben afgegeven bij het uitgiftepunt, voor de mensen die bij de voedselbank hun pakket komen halen.
  Zo geef je directe hulp aan de minst kansrijke huishoudens zodat het geld ook rechtstreeks in de Doesburgs economie terecht komt.
  Maar toch dank voor de bijdrage die is gegeven aan de kratten en de transportbus in Arnhem

 9. Yvonne Irving PvdA

  We hebben de voedselbank (uitgiftepunt) Doesburg gevraagd waar dringend behoefte aan was. Dat waren extra kratten voor de bus naar Doesburg. Wij hebben locale ondernemers gevraagd om extra aandacht te hebben voor de voedselbank.
  Het heeft onze volle aandacht en dat laten we niet meer los. Er zijn meer minima dan de 40 die gebruik maken van de voedselbank zo’n 350 in Doesburg. Door het oprichten van een stichting “leergeld”hopen we hiermee de minima met kinderen een steuntje in de rug te kunnen geven voor de langere termijn. Op deze manier heeft wethouder Bollen voor dit jaar het extra geld uit Den Haag besteed. Voor 2014 en 2015 zullen we opnieuw bekijken waar deze gelden nuttig aan besteed kunnen worden. Voor de PvdA staat in ieder geval vast dat dit geld ook echt naar armoedebestrijding toe moet gaan. Tenslotte is het ook daarvoor bedoeld. Zie voor ons persbericht onze facebookpagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑