Giro d’Italia 2016 op 8 mei 2016 langs Doesburg

Op 5 oktober presenteerde RCS Sport, de organisator van één van de grootste wielerrondes ter wereld, de routes van de Giro d’Italia 2016. De provincie Gelderland en de gemeenten Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen organiseren de eerste drie etappes van de Ronde van Italië op 6, 7 en 8 mei volgend jaar. Op 8 mei doet de Giro ook de gemeente Doesburg aan.

 

‘Het zijn drie prachtige etappes geworden. We hebben een veilig, aantrekkelijk en goed bereikbaar parcours neergelegd waarmee we Gelderland fantastisch op de kaart zetten bij een miljoenenpubliek’, aldus Gelders gedeputeerde Jan Markink.

 

De Giro d ‘Italia 2016 start op vrijdag 6 mei vanuit de Velodrome Omnisport in Apeldoorn. Zowel binnen als buiten biedt de startlocatie ruimte aan wielerliefhebbers, inwoners, toeristen, media en ondernemers om de start van de 9.8 km lange tijdrit te volgen.

 

Via het Apeldoorns Kanaal en langs de parken zullen de renners in de richting van de stad finishen in de Loolaan. Op die manier is het voor de bezoekers makkelijk om na te genieten in de stad bij één van de vele activiteiten die rondom de Giro Gelderland plaats vinden.

 

Op zaterdag 7 mei start de Giro Gelderland de tweede dag met een geneutraliseerde route vanaf het Eusebiusplein midden in het centrum van Arnhem. De route laat iconen van Gelderland zien zoals Park de Hoge Veluwe, de bloesemstreek in het rivierengebied en Kasteel Hernen. Via het groene en glooiende landschap van Malden en Berg en Dal volgt de eerste een klimsprint van de Giro d’Italia 2016 bij Groesbeek. De finishlocatie Nijmegen, de oudste stad van Nederland, is aan de Oranjesingel.

 

8 mei: Route langs Doesburg

De derde etappe op zondag 8 mei start in Nijmegen en finisht in Arnhem. Met de geneutraliseerde start vanaf de Grote Markt zijn de renners weer goed te bekijken. Via een mooi stukje historische binnenstad vangt de koers echt aan net na de nieuwe brug ‘de Oversteek’. Na Fort Pannerden, onderdeel van de Nieuw Hollandse Waterlinie, en Kasteel Doornenburg kunnen de renners echt tempo maken vanaf Zelhem op weg naar de Achterhoek.

 

Rivierweg

In dat gedeelte van de koers volgen de renners de Rivierweg vanaf Westervoort langs de Beinum en richting Drempt. Natuurlijk doet de Giro Gelderland ook het natuurgebied De Posbank aan met een klimsprint. De finish is in Arnhem aan de Velperbuitensingel.

Schermafbeelding 2015-10-06 om 12.37.15

1 reactie

 1. robert duis

  @Provincie Gelderland.

  Ongelofelijk mooi nieuws voor Gelderland en speciaal voor de lezers van deze website:
  http://www.doesburgdirect.nl als het gaat om de inwoners van de stad DOESBURG.

  Niet te geloven: Alle Doesburgers weten waar ROME ligt en na 08 Mei 2016 zullen er zelfs
  Italianen te vinden zijn die weten waar DOESBURG ligt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑