Het ensemble Plaisirs de Musique, met Jan Čižmář, Marta Kratochvílová en Petr Wagner speelt op vrijdag 9 oktober om 20.00 uur het concert De Engel en de Duivel, met muziek van Marin Marais en Antoine Forqueray, twee beroemde rivalen uit de tijd van de Franse barok. Deze twee componisten waren in het Europa van de 17e en de eerste helft van de 18e eeuw het onderwerp van roddel en achterklap. Het concert vindt plaats in de Gasthuiskerk in Doesburg.

 

Na zijn studie gitaar en musicologie in het Tsjechische Brno studeerde Jan Čižmář gitaar en luit aan het Royal College of Music in London en het Haags Conservatorium. In zijn programma The Angel and the Devil presenteert Čižmář muziek uit de gouden tijden van de Franse barok. De Engel en de Duivel neemt je mee in de wereld van online intimiteit, romantische spanningen en een onvoorziene dramatische climax.’

 

Een andere bron voor The Angel and the Devil is de twintigste-eeuwse muziek van niemand minder dan Elvis Presley. Diens iconische Amerikaanse geluid is gearrangeerd voor de instrumenten van Kratochvílová, Wagner en Čižmář en gaat de dialoog aan met de glamour van de goût français, de Gouden Eeuw van de barok.

 

Het optreden op 9 oktober begint om 20.00 uur en een toegangskaart kost 13 euro per persoon.

Jan Čižmář