In het filmhuis van Doesburg wordt op zaterdag 10 oktober om 14.00 uur de kinderfilm ‘Mini en de Muggen’ gedraaid. De film is voor kinderen vanaf 4 jaar en is nederlands gesproken. Kinderfilmorganisatie ‘de Teil’ draait de film in Het Arsenaal, Kloosterstraat 15, in Doesburg. De toegangsprijs is 3,50 euro met na afloop iets lekkers.

 

Mini is een kleine kever die altijd klaar staat voor een gek avontuur. Samen met Egon en Dagmar werkt hij in een vlooiencircus. Maar op een dag loopt alles fout. Miranda, het vlooimeisje, saboteert het koorddansen en alles lijkt erop dat het de schuld is van Mini. Hierdoor moet hij vluchten en komt hij in contact met een vreselijke bende. Hun leider, de brutale kever Basse, verplicht hem in te breken bij de bijen. Maar Mini wordt betrapt en veroordeeld tot levenslange dwangarbeid. Miranda, die zich schuldig voelt, probeert hem te helpen te ontsnappen. Maar zal het ze lukken?

 

Mini en de Muggen is al de tweede verfilming van de avonturen van Mini en werd geregisseerd door de grote Jannik Hastrup. De man is sinds jaar en dag de sterkhouder van de Deense animatie en heeft een gigantisch palmares om u tegen te zeggen. Zijn unieke stijl plaatst hem als een outsider binnen de klassieke animatie.

20151010_Mini_en_de_Muggen