De Nederlanse sopraan Lenneke Ruiten is op zaterdag 10 oktober om 20.00 uur te gast in de Gasthuiskerk in Doesburg. Sinds het winnen van het Internationaal Vocalisten Concours in ‘s-Hertogenbosch in 2002 is de Nederlandse sopraan niet meer van de internationale podia weg te denken.

 

Ruiten werkte met de Wiener Philharmoniker, The English Baroque Soloists, The Monteverdi Choir, Mozarteum Orchester Salzburg, Akademie für Alte Musik Berlin, Tonhalle Orchester Zürich, Dresdener Staatskapelle, Concertgebouw Kamerorkest en met dirigenten als John Eliot Gardiner, Ivan Fischer, Christian Thielemann, Marek Janowski, Helmut Rilling, Frans Brüggen en Ton Koopman.

 

Ruiten stond al op de operapodia van Salzburg, Parijs, Baden-Baden, Stuttgart, Sankt Gallen en Lausanne als Zerbinetta (Ariadne auf Naxos), Konstanze (Die Entführung), Pamina (Zauberflöte), Susanna (Nozze die Figaro), Almirena (Rinaldo) en Fiordiligi (Cosi fan tutte).

 

Behalve voor het opera- en concertvak koestert Ruiten een grote liefde voor het lied, waarbij ze samenwerkt met pianist Thom Janssen. Ze zong recitals in het Concertgebouw Amsterdam, Wigmore Hall Londen en Kaisersaal Frankfurt.

 

Het optreden op 10 oktober begint om 20.00 uur en een toegangskaart kost 13 euro per persoon.

Lenneke Ruiten met pianist Thom Janssen Foto: Emiel Janssen