Het gitaarduo Koen Hutten en Marlot Hendriks treedt op zondagmiddag 5 februari op bij Podium Acanthus in Doesburg. Er zijn twee optredens van elk een half uur; een om 13.30 uur en een om 15.00 uur.

Het klassieke gitaarduo Koen Hutten en Marlot Hendriks zal een sprankelend programma ten gehore brengen. Alle composities ,van Merzt tot De Falla, zijn speciaal voor gitaar gecomponeerd. Alleen het werk van Bach is voor luit geschreven, maar luit en gitaarmuziek werden vaak geruild. Johan Mertz is een Hongaars gitarist en componist uit het begin van de 19e eeuw.

Castelnuovo Tedesco, een van oorsprong Italiaans componist, schreef ook heel veel voor gitaar. In 1939 vluchtte hij voor het opkomende fascisme naar Amerika. Daar componeerde hij veel muziek speciaal voor Hollywood films.

Master
De jonge enthousiaste musici Koen Hutten en Marlot Hendriks hebben een jaar geleden ook een geslaagd concert verzorgd bij Podium Acanthus. In middels is Koen recent geslaagd voor zijn Bachelor examen en gaat door voor zijn Master.

Zij vormen nog steeds samen een duo dat ontstaan is ten tijde van hun studie Klassiek Gitaar bij Ulrich Steier aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. De gitaren waar zij op spelen zijn van de hand van de Canadese gitaarbouwer Rubin de Jonge, wat zorgt voor een bijzondere samenklank.

EGTA soloconcours
Samen brachten Koen en Marlot op verschillende podia in Nederland, Duitsland en Oostenrijk hun passie en liefde voor muziek ten gehore. In 2015 namen beide deel aan het EGTA soloconcours waar Koen in de voorronde Noord/Oost-Nederland de tweede prijs bemachtigde en beiden zich voor de finale wisten te plaatsen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Datzijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.