Op zondag 11 februari om 15.00 uur zijn Marion Schaap en Peter Constant te gast op het Gitaristenpodium van Gasthuiskerk Doesburg. Schaap en Constant vormen al vijfentwintig jaar een internationaal gitaarduo onder de naam Z.O.O.

Het duo staat bekend om hun aansprekende programma’s, het naadloze ensemblespel en de ontspannen podiumpresentatie. Het afwisselende programma bevat werken van barokgrootmeester Scarlatti tot sprankelende Venezolaanse muziek.

Natuurlijk ontbreekt tijdens dit optreden de unieke Z.O.O-‘gitaarfamilie’ van instrumenten niet. Met deze bijzondere en handgebouwde grote en kleine gitaren zorgen Schaap en Constant voor een oorstrelend klankpalet.

Z.O.O. gitaarduo werd in het tijdschrift Classical Guitar beschreven met de kwalificaties ‘premier league kwaliteit … moeiteloos muzikantschap en prachtige techniek’.

Peter Constant en Marion Schaap zijn beide Masters aan Yale University. Beiden gaven ook van 1992 tot 1998 leiding aan de gitaaracademies van Melbourne University en het Victoriaans College of the Arts, voordat ze naar Nederland verhuisden waar ze nu zijn gevestigd.

Een toegangskaart kost 15 euro en is te bestellen via www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com en Etos Doesburg.